ΕΔΙΠΠΑΚ

From the blog

Ετήσια Γενική Εκλογική Συνέλευση

Αγαπητά μας μέλη,

Σας υπενθυμίζουμε για τη Γενική Συνέλευση της ΕΔΙΠΠΑΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, στις 12:00μμ.

Η Ημερήσια Διάταξη έχει ως ακολούθως:

· Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία 2017-2019

· Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων / Διορισμός Ελεγκτή

· Ενημέρωση για το Σωματείο Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ / Εκλογή μελών ΔΣ Σωματείου

· Διορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για εκλογές ΔΣ ΕΔΙΠΠΑΚ

· Ανοικτή Συζήτηση

· Εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ

Το καταστατικό του Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ (ΣΕΜΕΔΙΠΠΑΚ) προνοεί την εκλογή τριών μελών της Συντεχνίας για συμμετοχή στο εφταμελές Συμβούλιο του ΣΕΜΕΔΙΠΠΑΚ. Ως εκ τούτου θα ζητηθεί από τα μέλη της ΕΔΙΠΠΑΚ όπως υποβάλουν υποψηφιότητα για εκλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Σωματείου θα προέρχονται από το νέο ΔΣ της ΕΔΙΠΠΑΚ.

Αναφορικά με τις εκλογές, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις στις υποψηφιότητες και ο τελικός πίνακας των υποψηφίων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ έχει ως εξής:

Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ (Θητεία 2019 – 2021) 

Ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους επτά (7). Τα μέλη σημειώνουν τις προτιμήσεις τους τοποθετώντας (+), ή (×), ή (√) δίπλα από το όνομα του υποψηφίου ή των υποψηφίων της επιλογής τους.

Με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

Read More »

Κλήρωση Διαμερισμάτων 03/2019

Αγαπητά μέλη,

Η Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ) ενημερώνει ότι για το μήνα Μάρτιο 2019, έχουν κληρωθεί τα ακόλουθα μέλη για δωρεάν διαμονή στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ:

1. Κλόκκαρη Έλενα

2. Κελβέρη Μαρία

Οι τυχεροί του κάθε μήνα κερδίζουν δύο διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ με δυνατότητα να διαμείνουν στα διαμερίσματα οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) έως το Φεβρουάριο 2020 (εξαιρείται η καλοκαιρινή περίοδος, 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου).  Το μέλος δύναται να αξιοποιήσει τα διαμερίσματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο νοουμένου ότι θα κρατήσει το διαμέρισμα για δύο επιπλέον βράδια και η αίτηση θα υποβληθεί δύο εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της ενοικιασθείσας περιόδου.

Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

Read More »

Υποβολή εκθέσεων Αξιολόγησης ΔΠ

Αγαπητά μας μέλη,

Σε συνέχεια της σημερινής παρουσίασης που έγινε από τον ΑΔΣΟΔ σχετικά με τις αξιολογήσεις, αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε επιθυμούμε να ανα­φέρουμε τα ακόλουθα:

Όπως τοποθετηθήκαμε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Οργανισμού για βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος αξιολόγησης και κατ’ επέκταση την επιδίωξη για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση. Εκφράζουμε όμως τις σοβαρές μας επιφυλάξεις για την άμεση εφαρμογή του για τους πιο κάτω λόγους:

Κατά την έναρξη του έτους 2019

– ΔΕΝ δόθηκαν προς το ΔΠ ετήσιοι στόχοι και καθήκοντα.

– ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν οι ανά τετράμηνο τακτικές συναντήσεις α­νατροφοδότησης, όπως αυτές καθορίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν σταλεί από τον ΔΔΟ.

– Δεν έχουμε πεισθεί για την έγκαιρη υποβολή των ετήσιων αξιολογή­σεων από όλους τους αξιολογητές.

– Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ως προς τους τρόπους διασφάλι­σης της ομοιομορφίας των αξιολογήσεων, από αξιολογητές οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικές οντότητες του Οργανισμού.

Η ΕΔΙΠΠΑΚ θα επιμείνει για τα ανωτέρω, καθώς τα θεωρούμε απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του προτεινόμενου συστήματος. Για το λόγο αυτό έχουμε προτείνει προς τη Διοίκηση την πιλοτική εφαρμογή του προ­τεινόμενου συστήματος, την μετέπειτα αξιολόγηση του και τη βελτίωση των α­δυναμιών που θα καταγραφούν, έτσι ώστε αυτό να καταστεί αξιόπιστο και δί­καιο για το προσωπικό.

Σε περίπτωση που δεν εξευρεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες για την εφαρμογή ομοιόμορφης και δίκαιης αξιολόγησης  του ΔΠ, η ΕΔΙΠΠΑΚ θα σταθεί δίπλα στα μέλη της και θα προασπίσει τα δικαιώματα τους, ειδικότερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου μετά από πάρα πολλά χρόνια δίνεται η δυνατότητα διεκ­δίκησης θέσεων προαγωγής. Σας επισυνάπτουμε αυτούσια την επιστολή που έχουμε αποστείλει προς τις αρχές το ΠΚ, μόλις πληροφορηθήκαμε για την προ­τεινόμενη αλλαγή.

Επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειες μας.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

2020-02-04_Υποβολή εκθέσεων Αξιολόγησης Διοικητικού Προσωπικού για το έτος 2019 και υποβολή στόχων για το έτος 2020

Read More »

Ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ

Αγαπητά μας μέλη,

Το ΔΣ της ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, στις 12:45μμ

στην αίθουσα B108 του κτιρίου Συμβουλίου Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέ­­ντης.

 

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει:

1. Απολογισμό των ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΙΠΠΑΚ για το έτος 2019

2. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων / Διορισμό Ελεγκτή

3. Εκλογές για τα νέα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

4. Ανοικτή συζήτηση

Οι υποψηφιότητες για τη ΔΕΔΕ θα πρέπει να υποβληθούν γραπτώς προς τον Πρόεδρο της ΕΔΙΠΠΑΚ (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση edippak-secretary@ucy.ac.cy ή με εσωτερική αλληλογραφία), συμπλη­­ρώνοντας το συνημμένο έντυπο μέχρι και την 9η Μαρτίου 2020.

Συνάδελφοι, σχεδόν καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων για εργασιακά και άλλης φύσεως θέματα. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα στον οργανισμό αυξάνονται συνεχώς. Η αποστασιοποίηση δεν είναι η λύση. Μην μείνετε απαθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω σας.

Το σημερινό πρόβλημα του διπλανού μας συναδέλφου είναι αυριανό δικό μας.

Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη καθώς μόνο ενωμένοι παραμένουμε δυνατοί. Χρειαζόμαστε τη στήριξη σας.

Για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης έχει δοθεί άδεια από το Δι­­ευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Γιώργο Λαμπριανού.

Στο τέλος της Γενική Συνέλευσης θα υπάρχουν τσιμπήματα.

Ευχαριστούμε,

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

Έντυπο υποβολής υποψηφιότητας για ΔΕΔΕ

 

Read More »

Κλήρωση Διαμερισμάτων 02/2020

Αγαπητά μας μέλη,

Η Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ) ενημερώνει ότι για το μήνα Φεβρουάριο 2020, έχουν κληρωθεί τα ακόλουθα μέλη για δωρεάν διαμονή στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ:

 1. Χατζηκωστής Γιώργος
 2. Συρίμη Μαρία

Οι τυχεροί του κάθε μήνα κερδίζουν δύο διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ με δυνατότητα να διαμείνουν στα διαμερίσματα οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) έως τον Ιανουάριο 2021 (εξαιρείται η καλοκαιρινή περίοδος, 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου).  Το μέλος δύναται να αξιοποιήσει τα διαμερίσματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο νοουμένου ότι θα κρατήσει το διαμέρισμα για δύο επιπλέον βράδια και η αίτηση θα υποβληθεί δύο εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της ενοικιασθείσας περιόδου.

Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

 

Read More »

Ψυχαγωγικό Διήμερο ΕΔΙΠΠΑΚ

Αγαπητά μας μέλη,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΔΙΠΠΑΚ, στο πλαί­­σιο της κοινωνικής της δράσης διοργανώνει Ψυχαγωγικό Διήμερο, στο ξενο­­δοχείο Rodon Mount Hotel & Resort στον Αγρό (www.rodonhotelcyprus.com/), το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2020.

Το διήμερο θα συμβάλει στην ανάπτυξη κλίματος συναδελφοσύνης, αφού προ­­σφέρει μια μοναδική ευκαιρία ξεκούρασης και διασκέδασης, σε ένα όμορφο οι­­κογενειακό και συναδελφικό περιβάλλον, μακριά από τις σκοτούρες της καθη­­μερινότητας.

Η ΕΔΙΠΠΑΚ έχει εξασφαλίσει προσφορά με ημιδιατροφή (δείπνο) για συνολι­κά 90 δωμάτια. Αναλυτικά οι τιμές στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Οι προσφερόμενες τιμές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ένα βράδυ διανυκτέρευση (check-in 14:00 το Σάββατο 8/2, check-out 12:00 την Κυριακή 9/2).

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2

· Δείπνο (19:30-21:30)

· Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα για ενήλικες στο ξενοδοχείο (21:30-00:00)

· Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα για παιδιά, το οποίο θα περιλαμβάνει παι­χνίδια, χορό και διαγωνισμούς (21:30-23:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/2

· Πρόγευμα (07:30-10:00)

· Τόμπολα (10:30-12:00) σε αίθουσα του ξενοδοχείου

Επιχορήγηση

€70 / ανά δωμάτιο / ανά μέλος

Για οικογένειες με δύο μέλη στην ΕΔΙΠΠΑΚ, θα υπάρχει επιπρόσθετη επι­­χορήγηση €35.

Το υπόλοιπο του ποσού για κάθε δωμάτιο θα καταβάλλεται στη Γραμματεία της ΕΔΙΠΠΑΚ, στο γραφείο Β102, του Κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».

Δηλώσεις συμμετοχής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Α) μέσω της πιο κάτω Ηλεκτρονικής Φόρμας

Δήλωση Συμμετοχής

Β) συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής την οποία θα πρέπει να αποστείλετε με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: edippak-secretary@ucy.ac.cy

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποδεκτές από σήμερα 10 Ιανουαρίου μέ­χρι και τις 24 Ιανουαρίου 2020, στις 14:00 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσι­μων δωματίων. Θα τηρηθεί προτεραιότητα με βάση τη χρονική σειρά υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι για να θεωρείται έγκυρη η κράτησή σας, θα πρέπει εντός πέντε ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής σας, να πλη­ρώσετε το υπόλοιπο του ποσού που σας αναλογεί. Τελευταία μέρα πλη­ρωμής θεωρείται η 29η Ιανουάριου 2020.

Ακυρώσεις με επιστροφή χρημάτων θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 29 Ιανου­αρίου 2020.

Κατά την προσέλευση στο ξενοδοχείο, τα μέλη θα πρέπει να παρουσιάζουν την κάρτα μέλους της ΕΔΙΠΠΑΚ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΙΠΠΑΚ,

Επιτροπή Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Δήλωση συμμετοχής στο Ψυχαγωγικό Διήμερο της ΕΔΙΠΠΑΚ 2020

Τιμές διαμονής στο Rodon Mount Hotel & Resort στον Αγρό

Read More »

Κλήρωση Διαμερισμάτων 01/2020

Αγαπητά μας μέλη,

Η Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ) ενημερώνει ότι για το μήνα Ιανουάριο 2020, έχουν κληρωθεί τα ακόλουθα μέλη για δωρεάν διαμονή στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ:

 1. Βασιλείου Θεοχάρους Σκεύη
 2. Σωφρονίου Άλκης

Οι τυχεροί του κάθε μήνα κερδίζουν δύο διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ με δυνατότητα να διαμείνουν στα διαμερίσματα οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) έως το Δεκέμβριο 2020 (εξαιρείται η καλοκαιρινή περίοδος, 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου).  Το μέλος δύναται να αξιοποιήσει τα διαμερίσματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο νοουμένου ότι θα κρατήσει το διαμέρισμα για δύο επιπλέον βράδια και η αίτηση θα υποβληθεί δύο εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της ενοικιασθείσας περιόδου.

Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

 

Read More »

Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα 2020

Αγαπητά μας μέλη,

Η ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στο ετήσιο Πρωτοχρονιάτικο γεύμα που διοργανώνει για τα μέλη της, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:00, στο Κτήμα Κουσιουμή (περιοχή Χαλεπιανών). Το γεύμα είναι πλήρως επιχορηγημένο από την ΕΔΙΠΠΑΚ.

Για σκοπούς προγραμματισμού, παρακαλείστε όπως δηλώσετε συμμετοχή στον πιο κάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο, το αργότερο μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2020.

Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έχει δοθεί σχετική άδεια από τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, κύριο Γεώργιο Λαμπριανού από τις 13:00 έως τις 15:00.

Τα μέλη που θα παραστούν στο γεύμα της ΕΔΙΠΠΑΚ μπορούν να ωρομετρηθούν κατά την αποχώρησή τους στις 13:00, είτε στους καρτοδέκτες είτε μέσω της IP τηλεφωνίας και να ενημερώσουν το Σύστημα Αυτοεξυπηρέτησης της ΥΑΔ με την καταχώρηση «άδεια με έγκριση προϊσταμένου» από τις 13:00 μέχρι τις 15:00. Η διευθέτηση έχει γίνει μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού.

Παρακαλούνται όσα μέλη δηλώσουν αρχικά ότι θα συμμετέχουν στο γεύμα και στη συνέχεια αποφασίσουν να μην παραστούν, όπως ενημερώσουν σχετικά τη γραμματεία μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2020, στην η-διεύθυνση: edippak-secretary@ucy.ac.cy

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΙΠΠΑΚ

Επιτροπή Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

 

Read More »

Χριστουγεννιάτικες Ευχές

«Η Παρθένος σήμερον τον Υπερούσιον τίκτει…»

Όπως λέει και ο ψαλμός, ας γεννηθεί σήμερα μυστικά μέσα μας ο Σωτήρας και ας μας αναγεννήσει με Πίστη και Αγάπη για το συνάνθρωπο μας.

Η χάρις και η αλήθεια του ενανθρωπήσαντος Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού να σκηνώσει επί πάντας υμάς.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένο το νέο έτος 2020 με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Διοικητικό Συμβούλιο  ΕΔΙΠΠΑΚ

 

Read More »

Ενημέρωση μελών για τρέχοντα θέματα

Αγαπητά μας μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τρέχοντα θέματα που μας απασχο­λούν:

 1. Διευθέτηση αδειών Διοικητικού Προσωπικού για την εορταστική περίο­δο των Χριστουγέννων:

Τον Νοέμβριο του 2017 η ΕΔΙΠΠΑΚ είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για διευθέτηση του πιο πάνω θέματος. Εκ τότε δεν κληθήκαμε για συζήτηση. Ως εκ τούτου στις 03/12/2019 επαναφέραμε την πρόταση η οποία εξετάζει και τις ε­πτά διαφορετικές περιπτώσεις που προκύπτουν, ώστε η εφαρμογή της να κα­ταστεί οριστική και διαχρονική. Καλέσαμε τις Πρυτανικές Αρχές σε συζήτηση, καθώς θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο επηρεάζει αρνητικά το Διοικητι­κό Προσωπικό περί τα τέλη εκάστου ημερολογιακού έτους, γι’ αυτό θα πρέπει να επιλυθεί οριστικά και να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση. Αναμένουμε άμεση ενημέρωση από τις Πρυτανικές Αρχές.

 1. Συλλογική Σύμβαση ΕΔΙΠΠΑΚ και Πανεπιστημίου Κύπρου:

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η ΕΔΙΠΠΑΚ με την Πρυτανεία, στην οποία έχει κοινοποιηθεί το προσχέδιο της Συλλογικής Σύμβα­σης για μελέτη. Το προσχέδιο επικαιροποιήθηκε και θα υποβληθεί εκ νέου για περαιτέρω συζήτηση. Στόχος είναι όπως μέσα στο 2020 η συζήτηση να κατα­λήξει με υπογραφή της Σύμβασης.

 1. Συλλογική Σύμβαση (ΣΣ) Ωρομισθίων:

Έχει ήδη υπογραφεί η ΣΣ για τα έτη 2017-2018. Η Συντεχνία συζήτησε τα  αιτή­ματα του Ωρομίσθιου Προσωπικού με την αρμόδια Υπηρεσία με σκοπό τη συ­μπερίληψή τους στη νέα ΣΣ 2019-2020.

 1. Νομοσχέδιο για τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων Αορίστου Χρόνου:

Περιέπεσε στην αντίληψη της ΕΔΙΠΠΑΚ πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον βουλευτή  της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα, για μετατροπή όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου δημοσίων υπαλλήλων σε μόνιμους. Η συγκεκριμένη πρόταση  νόμου αναφέρεται ΜΟΝΟ στους υπαλλήλους του δημοσίου οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ). Μέλη του προεδρείου της ΕΔΙΠΠΑΚ συναντήθηκαν στη Βουλή με τον κ. Γιωργάλλα και ενημέρωσαν τόσο τον ίδιο όσο και άλλους βουλευτές ότι στο σχέδιο νόμου θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί μέσω της ΕΔΥ. Εκτιμούμε ότι οι θέσεις της ΕΔΙΠΠΑΚ έγιναν κατανοητές. Παρά ταύτα, η Συντεχνία μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά το όλο θέμα και θα ενημερώνει σχετικά τα μέλη της.

 1. Σχέδια Υπηρεσίας και διαδικασία προαγωγών:

Η θέση της ΕΔΙΠΠΑΚ η οποία εκφράστηκε σε πρόσφατες συναντήσεις με τις Πρυτανικές Αρχές, είναι όπως τηρηθεί η υφιστάμενη διαδικασία προαγωγών για τις διαθέσιμες θέσεις, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα με βάση τα υφιστάμενα σχέδια υπηρεσίας. Για το θέμα των ισοπεδωτικών αξιολογήσεων, θέση της ΕΔΙΠΠΑΚ είναι πως γι’ αυτό δεν ευθύνεται το προσωπικό και πως το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να φροντίσει να εξεύρει τρόπους για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Η ΕΔΙΠΠΑΚ αναφέρθηκε στο σημείο των σχολίων του αξιολογητή και των καθη­κόντων, τα οποία μπορούν να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες για τον υπο­ψήφιο και να αποτελέσουν το ποιοτικό μέρος της αξιολόγησης.

 1. Προσφυγή μελών της ΕΔΙΠΠΑΚ:

Σχετικά με την παράτυπη απόφαση για αποκοπές στους μισθούς του προσω­πικού, έχουν υποβάλει προσφυγή 122 μέλη της ΕΔΙΠΠΑΚ. Οι προσφυγές κα­ταχωρήθηκαν στο Πρωτοκολλητείο του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 9  Σεπτεμ­βρίου 2019. Με βάση τη σχετική επιστολή συγκατάθεσης, έχουν καταχωρηθεί προσφυγές κατά των μειώσεων των απολαβών και προσφυγές κατά της μη παραχώρησης προσαυξήσεων και τιμαριθμικών αυξήσεων. Αναφορικά με τις προσφυγές στη βάση του τελευταίου αποκόμματος μισθοδοσίας έχουν ολοκλη­ρωθεί όλες οι πρώτες εμφανίσεις στο δικαστήριο για οδηγίες και έχουν οριστεί εκ νέου ημερομηνίες (10-22/01/2020), προκειμένου να καταχωρηθεί η ένσταση από πλευράς καθ’ ων η αίτηση (Πανεπιστημίου) και εν αναμονή εξελίξεων ανα­φορικά με την έφεση.

 1. ADSL:

Μετά από πρωτοβουλία της ΕΔΙΠΠΑΚ (επιστολή για επαναφορά της απόφα­σης της Επιτροπής Προσωπικού & Κανονισμών για καταβολή επιδόματος ADSL) και συζήτησης του θέματος στην αρμόδια Επιτροπή, το αίτημά μας έχει ικανοποιηθεί. Το ΠΚ ήδη καταβάλλει το επίδομα στο προσωπικό το οποίο πα­ρέχει υπηρεσίες διαδικτυακά εκτός ωρών εργασίας. Παρακαλούμε, αν κάποιο από τα μέλη μας θεωρεί ότι δικαιούται το εν λόγω επίδομα και δεν το έχει λάβει, να επικοινωνήσει μαζί μας.

 1. Καταβολή συνδρομής ΕΤΕΚ:

Έχει περιπέσει στην αντίληψη της ΕΔΙΠΠΑΚ ότι κάποια μέλη μας (Λειτουργοί Πληροφορικής) έλαβαν ειδοποίηση να πληρώσουν επιπλέον ποσό ως δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος. Θέση της Συντεχνίας μας είναι ότι το επιπλέον ποσό θα πρέ­πει να καταβάλλεται από το ΠΚ.

 1. Κριτήρια για παραχώρηση πρόσθετων προσαυξήσεων σε υφιστάμενο και νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό:

Συζητήθηκε στην 02/2019 συνεδρία της ΣΕΔΙΠ ο τελικός πίνακας που συμφω­νήθηκε μεταξύ των συντεχνιών και της ΥΑΔ, για παραχώρηση πρόσθετων προ­σαυξήσεων σε υφιστάμενο και νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό. Δεν προω­θήθηκε προς την Επιτροπή Προσωπικού και Κανονισμών (ΕΠΚ) για έγκριση, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ΣΕΔΙΠ. Έγιναν εκ των υστέρων κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς και το θέμα θα επαναφερθεί για συζήτηση στην επόμενη συνεδρία της ΣΕΔΙΠ, με σκοπό την προώθηση του προς την ΕΠΚ για έγκριση.

 1. Διαδικασίες μετακίνησης προσωπικού:

Σε συνεδρία της ΣΕΔΙΠ (02/2019) συζητήθηκε το τελικό πλαίσιο που συμφωνή­θηκε μεταξύ των συντεχνιών και της ΥΑΔ, αναφορικά με την πολιτική μετακινή­σεων του Δ.Π. Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για προώθηση του στην ΕΠΚ. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη ΣΕΔΙΠ.

 1. Μετονομασία Ανώτερων Τεχνικών σε Τεχνικούς Μηχανικούς 1ης Τάξης:

Έχουν σταλεί στη ΣΕΔΙΠ τα σχόλια του ΔΣ της ΕΔΙΠΠΑΚ στο Σχέδιο Υπηρεσίας. Το θέμα θα συμπεριληφθεί στην επόμενη συνεδρία της ΣΕΔΙΠ.

 1. Αλλαγή ωραρίου εργασίας στο ΠΚ:

Δεν μας έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά. Αναμένουμε να κληθούμε από την ηγεσία του ΠΚ για συζήτηση του θέματος, ως και η δέσμευση τους.

 1. Σωματείο Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ:

Πραγματοποιήθηκε στις 05/11/2019 η πρώτη ετήσια Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν ο προϋπολογισμός και οι στόχοι του Σωματείου.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

 

Read More »

Εκπτωτικά Κουπόνια από τα PRiVE SPORtS

Αγαπητά μας μέλη,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για την παραχώρηση κουπονιών με 20% έκπτωση από την σειρά καταστημάτων αθλητικών ειδών «PRiVE SPORtS».

Όσα μέλη ενδιαφέρονται να επωφεληθούν της έκπτωσης, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο γραφείο της ΕΔΙΠΠΑΚ (Αίθουσα Β102, Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης) για την παραχώρηση του κουπονιού, καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.

Εάν υπάρχουν μέλη που έχουν αξιοποιήσει ήδη το κουπόνι μπορούν να παραλάβουν ακόμη ένα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα που προσφέρονται και την τοποθεσία των καταστημάτων μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο PRiVE SPORtS.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΙΠΠΑΚ

Επιτροπή Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Read More »

Κλήρωση Διαμερισμάτων 12/2019

Αγαπητά μας μέλη,

Η Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ) ενημερώνει ότι για το μήνα Δεκέμβριο 2019, έχουν κληρωθεί τα ακόλουθα μέλη για δωρεάν διαμονή στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ:

 1. Ρούσου Αντιγόνη
 2. Χατζημηνά Μάρω

Οι τυχεροί του κάθε μήνα κερδίζουν δύο διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ με δυνατότητα να διαμείνουν στα διαμερίσματα οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) έως το Νοέμβριο 2020 (εξαιρείται η καλοκαιρινή περίοδος, 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου).  Το μέλος δύναται να αξιοποιήσει τα διαμερίσματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο νοουμένου ότι θα κρατήσει το διαμέρισμα για δύο επιπλέον βράδια και η αίτηση θα υποβληθεί δύο εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της ενοικιασθείσας περιόδου.

Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

 

Read More »