ΕΔΙΠΠΑΚ

From the blog

Ετήσια Γενική Εκλογική Συνέλευση

Αγαπητά μας μέλη,

Σας υπενθυμίζουμε για τη Γενική Συνέλευση της ΕΔΙΠΠΑΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, στις 12:00μμ.

Η Ημερήσια Διάταξη έχει ως ακολούθως:

· Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία 2017-2019

· Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων / Διορισμός Ελεγκτή

· Ενημέρωση για το Σωματείο Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ / Εκλογή μελών ΔΣ Σωματείου

· Διορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για εκλογές ΔΣ ΕΔΙΠΠΑΚ

· Ανοικτή Συζήτηση

· Εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ

Το καταστατικό του Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ (ΣΕΜΕΔΙΠΠΑΚ) προνοεί την εκλογή τριών μελών της Συντεχνίας για συμμετοχή στο εφταμελές Συμβούλιο του ΣΕΜΕΔΙΠΠΑΚ. Ως εκ τούτου θα ζητηθεί από τα μέλη της ΕΔΙΠΠΑΚ όπως υποβάλουν υποψηφιότητα για εκλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Σωματείου θα προέρχονται από το νέο ΔΣ της ΕΔΙΠΠΑΚ.

Αναφορικά με τις εκλογές, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις στις υποψηφιότητες και ο τελικός πίνακας των υποψηφίων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ έχει ως εξής:

Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ (Θητεία 2019 – 2021) 

Ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους επτά (7). Τα μέλη σημειώνουν τις προτιμήσεις τους τοποθετώντας (+), ή (×), ή (√) δίπλα από το όνομα του υποψηφίου ή των υποψηφίων της επιλογής τους.

Με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

Read More »

Κλήρωση Διαμερισμάτων 03/2019

Αγαπητά μέλη,

Η Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ) ενημερώνει ότι για το μήνα Μάρτιο 2019, έχουν κληρωθεί τα ακόλουθα μέλη για δωρεάν διαμονή στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ:

1. Κλόκκαρη Έλενα

2. Κελβέρη Μαρία

Οι τυχεροί του κάθε μήνα κερδίζουν δύο διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ με δυνατότητα να διαμείνουν στα διαμερίσματα οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) έως το Φεβρουάριο 2020 (εξαιρείται η καλοκαιρινή περίοδος, 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου).  Το μέλος δύναται να αξιοποιήσει τα διαμερίσματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο νοουμένου ότι θα κρατήσει το διαμέρισμα για δύο επιπλέον βράδια και η αίτηση θα υποβληθεί δύο εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της ενοικιασθείσας περιόδου.

Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

Read More »

Mέτρα αντιμετώπισης covid-19

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορωναϊό και συμμεριζόμενοι ότι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας είναι προτεραιότητα όλων μας, κρίνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου χρειάζεται να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.

Με δεδομένο ότι η υποδομή πληροφορικής, παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό να εργαστεί απομακρυσμένα έχοντας στο φορητό του υπολογιστή τα απαραίτητα εργαλεία ή/και πρόσβαση στις εφαρμογές που χρειάζεται, καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού, όπως αναθεωρήσει την απόφαση της σχετικά με την παρουσία του Διοικητικού Προσωπικού στους γραφειακούς του χώρους, καθώς θεωρούμε ότι με τη διευθέτηση αυτή, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

 

Read More »

Αναβολή ΓΣ ΕΔΙΠΠΑΚ

Αγαπητά μας μέλη,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του Κορονοϊού, σας ενημερώνουμε ότι η αυριανή προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΙΠΠΑΚ αναβάλλεται.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

 

Read More »

Ευχές για την Ημέρα της Γυναίκας

Η ΕΔΙΠΠΑΚ εύχεται σε όλες τις γυναίκες μέλη της, αλλά και σε όλες τις γυναίκες του Πανεπιστημίου Κύπρου

Χρόνια πολλά για την Ημέρα της Γυναίκας!

 

Read More »

Υποβολή Εκθέσεων Αξιολόγησης ΔΠ

Αγαπητά μας μέλη,

Η ΕΔΙΠΠΑΚ έχει μελετήσει με μεγάλη προσοχή τα όσα αναγράφονται στις οδηγίες που έχουν αποσταλεί προς το ΔΠ από τον ΔΔΟ, στις οποίες αναλύεται ο τρόπος αξιολόγησης του ΔΠ. Με την ίδια προσοχή έχουμε παρακολουθήσει την παρουσίαση του Αντιπρύτανη ΔΣΟΔ κ. Γιαπιντζάκη στις 18 Φεβρουαρίου 2020. Μέλη του ΔΣ της ΕΔΙΠΠΑΚ, παρακολούθησαν την εκπαίδευση που διοργάνωσε η ΥΑΔ,  ενώ έχουμε λάβει και ανατροφοδότηση από αριθμό μελών μας για το συγκεκριμένο θέμα. Επιπρόσθετα για το ίδιο θέμα ζητήσαμε και λάβαμε νομική γνωμάτευση από τον νομικό μας σύμβολο, η οποία στηρίζεται στα ερωτήματα τα οποία προέκυψαν από όλα τα παραπάνω.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις του νομικού μας συμβούλου καταλήγουμε στα ακόλουθα:

 1. Η αξιολόγηση είναι καθήκον του κάθε υπαλλήλου και τυχόν άρνηση έγκαιρης υποβολής της, επιφέρει συνέπειες προς τον αξιολογούμενο. Ως εκ τούτου καλούμε το Διοικητικό προσωπικό να παραδώσει συμπληρωμένες τις αξιολογήσεις του, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Διοίκηση του οργανισμού. Τόσο οι αξιολογητές, όσο και οι αξιολογούμενοι, θα πρέπει να συμπληρώσουν  τις αξιολογήσεις τους βάζοντας τα σχόλια και τις βαθμολογίες που οι ίδιοι κρίνουν ορθά, μακριά από επηρεασμούς, πιέσεις ή απειλές από τρίτους. Σύμφωνα με τη νομική γνωμάτευση του νομικού μας συμβούλου, είναι ξεκάθαρο πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποδείξει, επιβάλει ή ακόμα και να αλλάξει τη βαθμολογία ενός αξιολογητή. Σε περίπτωση διαφωνίας ενός εκ των προσυπογράφοντα ή και αξιολογούμενου, με τον αξιολογητή, το θέμα μπορεί να παραπεμφθεί προς την αρμόδια Υπηρεσιακή Επιτροπή, η οποία θα  καταχωρήσει στο φάκελο του αξιολογούμενου όλα τα σχόλια που θα καταγραφούν στην πιο πάνω διαδικασία.
 1. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η ετήσια αξιολόγηση του 2019 πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο για τις επερχόμενες προαγωγές, όσο και για τις προαγωγές των επόμενων ετών.

Επισυνάπτουμε τη νομική γνωμάτευση που έχουμε λάβει, στην οποία ανάμεσα σε άλλα απαντώνται τα ερωτήματα:

α) περί της νομιμότητας της μη προσμέτρησης των αξιολογήσεων του 2019 στις επικείμενες προαγωγές  και

β) περί της πρόθεσης επιστροφής αξιολογήσεων προς τους αξιολογητές σε περίπτωση που η Διοίκηση του οργανισμού διαφωνεί με την αρχική  βαθμολόγηση.

Ως ΕΔΙΠΠΑΚ αναγνωρίζουμε ότι το υφιστάμενο σχέδιο αξιολόγησης είναι ισοπεδωτικό και άδικο όμως η  εφαρμογή του πρέπει να γίνει κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Πριν την εφαρμογή νέου σχεδίου αξιολόγησης απαιτείται η εκ των προτέρων  ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων μερών (παράγραφοι 6 και 7 της νομικής γνωμάτευσης).

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την αλλαγή δια της επιβολής αφού τα πιο κάτω ερωτήματα/ζητήματα παραμένουν:

 1. Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν αποσταλεί στο ΔΠ, αναφέρεται ο ορισμός συγκεκριμένων στόχων, που θα συμφωνηθούν μεταξύ αξιολογητή και αξιολογούμενου στην αρχή κάθε χρονιάς. Είναι αμφίβολο κατά πόσο το ΔΠ είχε για το 2019 καθορισμένους στόχους, οι οποίοι μάλιστα να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, ρεαλιστικοί, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και να είναι συμφωνημένοι και αποδεκτοί. Σε Σχολές και Τμήματα όπου απουσιάζουν επιχειρησιακά σχέδια και στρατηγικά έργα, είναι σίγουρο ότι τέτοιοι στόχοι δεν έχουν τεθεί. Προκύπτει προφανώς το ερώτημα, βάσει ποιων στόχων θα αξιολογηθεί το ΔΠ για το έτος 2019;
 2. Είναι αμφίβολο εάν και σε πόσες περιπτώσεις έχει τηρηθεί η οδηγία για τακτική επαφή και επικοινωνία μεταξύ αξιολογητή και αξιολογούμενου, πόσο δε μάλλον αυτό να έλαβε χώρα 3 φόρες (δηλαδή ανά τετράμηνο) μέσα στο περασμένο έτος, άρα πως είναι δυνατό η οποιαδήποτε χαμηλότερη βαθμολόγηση να αιτιολογηθεί;
 3. Γίνεται αναφορά ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται εκ μέρους του αξιολογητή και του αξιολογούμενου αμεροληψία, αντικειμενικότητα και επαγγελματισμός. Προκειμένου μάλιστα να τηρηθεί μια κοινή γραμμή διοργανώθηκαν και εκπαιδεύσεις των αξιολογητών στις οποίες όμως μια μεγάλη μερίδα Ακαδημαϊκών που είναι αξιολογητές δεν παρευρέθηκαν. Πως μπορεί λοιπόν να διασφαλιστεί η ομοιογένεια και η συναντίληψη μεταξύ των αξιολογητών όταν μεταξύ αυτών υπάρχουν Ακαδημαϊκοί οι οποίοι δεν συμμετέχουν ως αξιολογούμενοι στο υφιστάμενο σύστημα, Προϊστάμενοι που δεν έχουν κάτι άλλο να προσμένουν και αναπληρωτές Προϊστάμενοι οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της Διοίκησης για αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης;
 4. Μια άλλη διάσταση που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη είναι το ότι στο ΠΚ η Διοικητική Δομή δεν είναι συμπληρωμένη. Συγκεκριμένα, υπάρχουν έξι Διοικητικές Υπηρεσίες στις οποίες δεν υπάρχουν Προϊστάμενοι, αλλά Αναπληρωτές Προϊστάμενοι, οι οποίοι είναι Ανώτεροι Λειτουργοί. Την ίδια στιγμή στις πλείστες ΔΥ έχουμε ως υπεύθυνους γραφείων, υπεύθυνους τομέων, και συντονιστές ομάδων, συναδέλφους οι οποίοι εκτελούν αναβαθμισμένα καθήκοντα χωρίς να έχουν προαχθεί. Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης με τον τρόπο που επιβάλλεται για το 2019, όταν η δομή δεν είναι συμπληρωμένη και επομένως δεν δύναται να λειτουργήσει με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε ένα κανονικώς τοποθετημένο άμεσα προϊστάμενο; Από μόνη της αυτή η κατάσταση εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους ως προς την εφαρμογή ομοιομορφίας στις αξιολογήσεις.
 5. Μήπως οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου ή και άλλοι συνάδελφοι θα θυματοποιηθούν στην προσπάθεια των αξιολογητών να δημιουργήσουν τις προτεινόμενες από τη Διοίκηση καμπύλες; Πως θα λειτουργήσει η αξιολόγηση εν την απουσία άλλων κινήτρων;
 6. Θεωρούμε επίσης πολύ επιβαρυντικό στοιχείο το ότι η αλλαγή επιχειρείται πριν καν αλλάξει το ίδιο το έντυπο αξιολόγησης, το οποίο, κατά γενική ομολογία και παραδοχή ακόμα και της Διοίκησης, κάθε άλλο παρά διευκολύνει μια αντικειμενική, αμερόληπτη και αξιόπιστη αξιολόγηση.

Η ΥΑΔ τον Μάιο του 2019 μας είχε παρουσιάσει το νέο Σύστημα Αξιολόγησης του ΔΠ, το οποίο όπως μας είχε αναφερθεί θα το χαρακτηρίζουν τα εξής στοιχεία:

 • Σκοπός: η αξιολόγηση στη βάση προσωπικών στόχων και επαγγελματικών δεξιοτήτων
 • Βασικά Χαρακτηριστικά Συστήματος: καθορισμός ατομικών στόχων και δεικτών απόδοσης, όπου οι στόχοι θα πρέπει να είναι Συγκεκριμένοι (Specific), Μετρήσιμοι (Measurable), Επιτεύξιμοι (Achievable), Σχετικοί (Relevant) και Χρονικά Προσδιορισμένοι (Time Based) [SMART goals]
 • Συχνότητα: ετήσια

Είχε λεχθεί ότι  το νέο σύστημα θα ήταν έτοιμο για εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2020. Περί τούτου δεν τύχαμε καμίας επιπρόσθετης ενημέρωσης. Τίθεται εύλογα το ερώτημα κατά πόσο η εν λόγω προσπάθεια έχει σταματήσει και αν όχι για ποιο λόγο γίνεται προσπάθεια σήμερα για αλλαγή στην εφαρμογή του παρόντος συστήματος, εφόσον πρόκειται να γίνει αλλαγή σε μερικούς μήνες;

Εν όψει των πολύ σοβαρών νομικών ζητημάτων που υπάρχουν, αλλά και  προς διόρθωση  του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις του προσωπικού από την πίεση η οποία εξασκείται τις τελευταίες μέρες για άμεση επιβολή της διαδικασίας, καλούμε τις αρχές του ΠΚ  όπως αναθεωρήσουν την εφαρμογή της αλλαγής στον υφιστάμενο τρόπο αξιολόγησης για το έτος 2019. Εισηγούμαστε τη διατήρηση του τρόπου αξιολόγησης ως είχε μέχρι τώρα και την κατάλληλη προετοιμασία για  εφαρμογή της αλλαγής για την επόμενη χρονιά 2021. Ενδιάμεσα η Διοίκηση θα πρέπει να  ελέγξει ότι έχουν τεθεί οι απαραίτητοι στόχοι για το έτος 2020 σε όλους ανεξαιρέτως αξιολογούμενους, και να διασφαλίσει την ανά τετράμηνο  διεξαγωγή των αν συναντήσεων ανατροφοδότησης, κατά τις οποίες οι μεν αξιολογητές θα ενημερώνουν και θα ενημερώνονται για την πορεία  υλοποίησης των στόχων ώστε να διορθώνονται τυχόν παραλήψεις και οι δε  αξιολογούμενοι θα έχουν περιθώρια βελτίωσης. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να προβεί σε αντικατάσταση  του υφιστάμενου εντύπου αξιολόγησης και γενικά να υπάρξει  ομαλότερη μετάβαση από αυτή που επιχειρείται σήμερα.

Το ΠΚ πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τη νομική γνωμάτευση, η οποία είναι ξεκάθαρη για τα επίμαχα σημεία που αναφέρονται πιο πάνω. Σε διαφορετική περίπτωση το ΠΚ θα βρεθεί εκτεθειμένο σε σωρεία προσφυγών με ανυπολόγιστες συνέπειες, εν όψει των επικειμένων προαγωγών.

 

Νομική Γνωμάτευση για τις αξιολογήσεις

Read More »

Πρωτοβουλία “ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ”

H ΕΔΙΠΠΑΚ στηρίζει την πρωτοβουλία  «Είναι η Ώρα».

Η πρωτοβουλία καλεί όλες τις γυναίκες εργαζόμενες όπως συμμετέχουν από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, με την αποχή τους από τα καθήκοντα και τις ασχολίες τους, στην εργασία και στο σπίτι, όπως σταθούν έξω από το χώρο όπου θα βρίσκονται, η μία δίπλα στην άλλη και να δείξουν την παρουσία τους διά της απουσίας τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να φέρει στο προσκήνιο τα δικαιώματά των γυναικών και να θέσει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τις σοβαρές ανισότητες και διακρίσεις σε βάρος τους. Να κινητοποιήσουν την κοινωνία ώστε να κατανοήσει ότι οι έμφυλες διακρίσεις συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική δημοκρατία, αλλά και το πώς, η έμφυλη βία, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί κοινωνικό όνειδος και υποβιβάζει τον πολιτισμό μας.

Καλούμε τις αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου όπως στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή από τη μια και από την άλλη να μην προβούν σε αποκοπή μισθών.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

 

Read More »

Κλήρωση Διαμερισμάτων 03/2020

Αγαπητά μας μέλη,

Η Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ) ενημερώνει ότι για το μήνα Μάρτιο 2020, έχουν κληρωθεί τα ακόλουθα μέλη για δωρεάν διαμονή στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ:

 1. Ξιναρή Χριστίνα
 2. Τακούσιη Ελένη

Οι τυχεροί του κάθε μήνα κερδίζουν δύο διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ με δυνατότητα να διαμείνουν στα διαμερίσματα οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) έως το Φεβρουάριο 2021 (εξαιρείται η καλοκαιρινή περίοδος, 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου).  Το μέλος δύναται να αξιοποιήσει τα διαμερίσματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο νοουμένου ότι θα κρατήσει το διαμέρισμα για δύο επιπλέον βράδια και η αίτηση θα υποβληθεί δύο εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της ενοικιασθείσας περιόδου.

Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

 

Read More »

Υποβολή εκθέσεων Αξιολόγησης ΔΠ

Αγαπητά μας μέλη,

Σε συνέχεια της σημερινής παρουσίασης που έγινε από τον ΑΔΣΟΔ σχετικά με τις αξιολογήσεις, αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε επιθυμούμε να ανα­φέρουμε τα ακόλουθα:

Όπως τοποθετηθήκαμε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Οργανισμού για βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος αξιολόγησης και κατ’ επέκταση την επιδίωξη για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση. Εκφράζουμε όμως τις σοβαρές μας επιφυλάξεις για την άμεση εφαρμογή του για τους πιο κάτω λόγους:

Κατά την έναρξη του έτους 2019

– ΔΕΝ δόθηκαν προς το ΔΠ ετήσιοι στόχοι και καθήκοντα.

– ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν οι ανά τετράμηνο τακτικές συναντήσεις α­νατροφοδότησης, όπως αυτές καθορίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν σταλεί από τον ΔΔΟ.

– Δεν έχουμε πεισθεί για την έγκαιρη υποβολή των ετήσιων αξιολογή­σεων από όλους τους αξιολογητές.

– Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ως προς τους τρόπους διασφάλι­σης της ομοιομορφίας των αξιολογήσεων, από αξιολογητές οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικές οντότητες του Οργανισμού.

Η ΕΔΙΠΠΑΚ θα επιμείνει για τα ανωτέρω, καθώς τα θεωρούμε απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του προτεινόμενου συστήματος. Για το λόγο αυτό έχουμε προτείνει προς τη Διοίκηση την πιλοτική εφαρμογή του προ­τεινόμενου συστήματος, την μετέπειτα αξιολόγηση του και τη βελτίωση των α­δυναμιών που θα καταγραφούν, έτσι ώστε αυτό να καταστεί αξιόπιστο και δί­καιο για το προσωπικό.

Σε περίπτωση που δεν εξευρεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες για την εφαρμογή ομοιόμορφης και δίκαιης αξιολόγησης  του ΔΠ, η ΕΔΙΠΠΑΚ θα σταθεί δίπλα στα μέλη της και θα προασπίσει τα δικαιώματα τους, ειδικότερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου μετά από πάρα πολλά χρόνια δίνεται η δυνατότητα διεκ­δίκησης θέσεων προαγωγής. Σας επισυνάπτουμε αυτούσια την επιστολή που έχουμε αποστείλει προς τις αρχές το ΠΚ, μόλις πληροφορηθήκαμε για την προ­τεινόμενη αλλαγή.

Επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειες μας.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

2020-02-04_Υποβολή εκθέσεων Αξιολόγησης Διοικητικού Προσωπικού για το έτος 2019 και υποβολή στόχων για το έτος 2020

Read More »

Ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ

Αγαπητά μας μέλη,

Το ΔΣ της ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, στις 12:45μμ

στην αίθουσα B108 του κτιρίου Συμβουλίου Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέ­­ντης.

 

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει:

1. Απολογισμό των ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΙΠΠΑΚ για το έτος 2019

2. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων / Διορισμό Ελεγκτή

3. Εκλογές για τα νέα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

4. Ανοικτή συζήτηση

Οι υποψηφιότητες για τη ΔΕΔΕ θα πρέπει να υποβληθούν γραπτώς προς τον Πρόεδρο της ΕΔΙΠΠΑΚ (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση edippak-secretary@ucy.ac.cy ή με εσωτερική αλληλογραφία), συμπλη­­ρώνοντας το συνημμένο έντυπο μέχρι και την 9η Μαρτίου 2020.

Συνάδελφοι, σχεδόν καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων για εργασιακά και άλλης φύσεως θέματα. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα στον οργανισμό αυξάνονται συνεχώς. Η αποστασιοποίηση δεν είναι η λύση. Μην μείνετε απαθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω σας.

Το σημερινό πρόβλημα του διπλανού μας συναδέλφου είναι αυριανό δικό μας.

Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη καθώς μόνο ενωμένοι παραμένουμε δυνατοί. Χρειαζόμαστε τη στήριξη σας.

Για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης έχει δοθεί άδεια από το Δι­­ευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Γιώργο Λαμπριανού.

Στο τέλος της Γενική Συνέλευσης θα υπάρχουν τσιμπήματα.

Ευχαριστούμε,

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΙΠΠΑΚ

Έντυπο υποβολής υποψηφιότητας για ΔΕΔΕ

 

Read More »

Κλήρωση Διαμερισμάτων 02/2020

Αγαπητά μας μέλη,

Η Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ) ενημερώνει ότι για το μήνα Φεβρουάριο 2020, έχουν κληρωθεί τα ακόλουθα μέλη για δωρεάν διαμονή στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ:

 1. Χατζηκωστής Γιώργος
 2. Συρίμη Μαρία

Οι τυχεροί του κάθε μήνα κερδίζουν δύο διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα της ΕΔΙΠΠΑΚ με δυνατότητα να διαμείνουν στα διαμερίσματα οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) έως τον Ιανουάριο 2021 (εξαιρείται η καλοκαιρινή περίοδος, 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου).  Το μέλος δύναται να αξιοποιήσει τα διαμερίσματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο νοουμένου ότι θα κρατήσει το διαμέρισμα για δύο επιπλέον βράδια και η αίτηση θα υποβληθεί δύο εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της ενοικιασθείσας περιόδου.

Διαχειριστική Επιτροπή Διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ (ΔΕΔΕ)

 

Read More »

Ψυχαγωγικό Διήμερο ΕΔΙΠΠΑΚ

Αγαπητά μας μέλη,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΔΙΠΠΑΚ, στο πλαί­­σιο της κοινωνικής της δράσης διοργανώνει Ψυχαγωγικό Διήμερο, στο ξενο­­δοχείο Rodon Mount Hotel & Resort στον Αγρό (www.rodonhotelcyprus.com/), το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2020.

Το διήμερο θα συμβάλει στην ανάπτυξη κλίματος συναδελφοσύνης, αφού προ­­σφέρει μια μοναδική ευκαιρία ξεκούρασης και διασκέδασης, σε ένα όμορφο οι­­κογενειακό και συναδελφικό περιβάλλον, μακριά από τις σκοτούρες της καθη­­μερινότητας.

Η ΕΔΙΠΠΑΚ έχει εξασφαλίσει προσφορά με ημιδιατροφή (δείπνο) για συνολι­κά 90 δωμάτια. Αναλυτικά οι τιμές στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Οι προσφερόμενες τιμές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ένα βράδυ διανυκτέρευση (check-in 14:00 το Σάββατο 8/2, check-out 12:00 την Κυριακή 9/2).

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2

· Δείπνο (19:30-21:30)

· Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα για ενήλικες στο ξενοδοχείο (21:30-00:00)

· Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα για παιδιά, το οποίο θα περιλαμβάνει παι­χνίδια, χορό και διαγωνισμούς (21:30-23:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/2

· Πρόγευμα (07:30-10:00)

· Τόμπολα (10:30-12:00) σε αίθουσα του ξενοδοχείου

Επιχορήγηση

€70 / ανά δωμάτιο / ανά μέλος

Για οικογένειες με δύο μέλη στην ΕΔΙΠΠΑΚ, θα υπάρχει επιπρόσθετη επι­­χορήγηση €35.

Το υπόλοιπο του ποσού για κάθε δωμάτιο θα καταβάλλεται στη Γραμματεία της ΕΔΙΠΠΑΚ, στο γραφείο Β102, του Κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».

Δηλώσεις συμμετοχής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Α) μέσω της πιο κάτω Ηλεκτρονικής Φόρμας

Δήλωση Συμμετοχής

Β) συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής την οποία θα πρέπει να αποστείλετε με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: edippak-secretary@ucy.ac.cy

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποδεκτές από σήμερα 10 Ιανουαρίου μέ­χρι και τις 24 Ιανουαρίου 2020, στις 14:00 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσι­μων δωματίων. Θα τηρηθεί προτεραιότητα με βάση τη χρονική σειρά υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι για να θεωρείται έγκυρη η κράτησή σας, θα πρέπει εντός πέντε ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής σας, να πλη­ρώσετε το υπόλοιπο του ποσού που σας αναλογεί. Τελευταία μέρα πλη­ρωμής θεωρείται η 29η Ιανουάριου 2020.

Ακυρώσεις με επιστροφή χρημάτων θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 29 Ιανου­αρίου 2020.

Κατά την προσέλευση στο ξενοδοχείο, τα μέλη θα πρέπει να παρουσιάζουν την κάρτα μέλους της ΕΔΙΠΠΑΚ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΙΠΠΑΚ,

Επιτροπή Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Δήλωση συμμετοχής στο Ψυχαγωγικό Διήμερο της ΕΔΙΠΠΑΚ 2020

Τιμές διαμονής στο Rodon Mount Hotel & Resort στον Αγρό

Read More »